keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Politiikkaenergiaa

Viidennen jakson aikana koulussamme on vieraillut monia politiikkoja ja poliitikonalkuja. Näiden vierailujen jälkeen päällimmäiseksi jäi tunne siitä, että maailmaa voi muuttaa ja vaikuttaminen kannattaa!

Huhtikuun lopulla valmistauduimme Euroopan parlamentin vaaleihin järjestämällä EU-vaalipaneelin, johon osallistui europarlamenttiehdokkaita ja puolueiden edustajia, mm. Vihreiden Tuuli Kousa, Keskustan Sanna Lehtinen ja Perussuomalaisten Simon Elo. He vastasivat opiskelijoiden tekemiin kysymyksiin mm. EU:n ja Venäjän suhteista, EU:n ympäristöpolitiikasta ja Suomen EU-jäsenmaksuista.



Huhtikuun lopulla YH1.7 ja YH1.8 saivat vieraaksi helsinkiläisiä nuoria, jotka toimivat aktiivisesti jossakin puolueessa. He kertoivat, miksi ovat lähteneet mukaan poliittiseen toimintaan, mitä kaikkea puolueissa tehdään ja miksi yhteiskunnallisista asioista kannattaa olla kiinnostunut.



Toukokuussa koulullamme kävi vieraana entinen pääministeri, nykyinen Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen. Hän selvitti lainsäädännön kiemuroita ministerin ja etujärjestön näkökulmista ja keskusteli opiskelijoiden kanssa ajankohtaisista asioista, esimerkiksi EU-vaaleista ja EU:n tulevaisuudesta.



Toukokuussa YH1.7 ja YH1.8 vierailivat eduskunnassa kansanedustajia tapaamassa. YH1.7 tapasi konkarikansanedustaja Ben Zyskowiczin ja YH1.8 Antti Kaikkosen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.