torstai 29. toukokuuta 2014

Energiaa, elokuvaa ja sukupuolisuutta analyyttisessa geometriassa

Pitkän matematiikan M4 kurssilla (analyyttinen geometria) oppilaat ratkoivat tehtäviä itsenäisesti laskulistalta Martinlaakson mallin mukaisesti. Osana kurssisuoritusta heidän piti pohtia, miten kurssin asiat saattaisivat tulla vastaan jakson ilmiöissä ja laatia sitten ilmiöihin liittyviä tehtäviä osaksi laskulistaa muiden ratkottavaksi. Kaikkiin jakson ilmiöihin laadittiin useita hienoja tehtäviä. Tässä pari makupalaa:

Matti ja Maija lähtivat katsomaan rikoselokuvaa “Varjojen mysteeri”. Elokuvan alussa nuori tyttö löydetään kuolleena ojaan heitettynä. Rikospoliisi alkaa tutkia tapausta ja löytää kaksi epäiltyä. Tiedetään, että tyttö oli tulossa koulusta kotiin reittiä, joka on suoralla 4x-6y-14=0. Epäilty 1 sanoo olleensa matkalla kauppaan tapahtumahetkellä reitillä, joka on suoralla 6x+8y-4=0. Epäilty 2 kertoo olleensa tulossa kuntosalilta reitillä, joka kulkee suoralla -2x+3y+3=0. Selvitä, onko tyttö kohdannut toisen tai molemmat epäillyistä?

Talot A, B ja C käyttävät sähköä yhteensä 74000 kWh vuodessa. Tiedetään, että talojen A ja B yhteinen sähkönkulutus on 38000 kWh vuodessa. Talo C käyttää sähköä kaksinkertaisesti taloon A verrattuna. Mikä on eri talojen vuosittainen sähkönkulutus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.