keskiviikko 21. toukokuuta 2014

ET3 afrikkalaisen elokuvan festivaalillaElämänkatsomustiedon kolmoskurssi vieraili Afrikkalaisen elokuvan festivaalilla 14.5.2014. Felix-elokuva katsomassa Felix-elokuvaa. Leffassa 13-vuotias Felix-poika haluaa jatkaa isänsä jalanjäljillä saksofonistina. Unelman toteuttaminen ei kuitenkaan ole ongelmatonta vaatimattomista olosuhteista elitistiseen yksityiskouluun nousseelle pojalle. Äidin toive yhteiskunnallisesta noususta, kuolleen alkoholisti-isän muisto, köyhyys ja luokkayhteiskunnan ennakkoluulot heittävät varjonsa pojan haaveille. Musiikki nousee kuitenkin lopulta yhdistämään elokuvan eri hahmoja ja Felix saa toteutettua haaveensa osallistumisesta koulun jazzkonserttiin.

Etelä-Afrikkaan sijoittuvan elokuvan avulla syvensimme ET3-kurssin opetussuunnitelmaan kuuluvia teemoja kuten yksilöä, yhteisöllisyyttä, yhteiskuntaa ja ihmisten välistä vuorovaikutusta. Elokuva ja sen alkukuvana esitetty Taksvärkin uusi kampanjavideo herättivät myös kysymyksiä yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta.

PS. Afrikkalaisen elokuvan innoittaman ET3 kuvaa nyt Tylyfestareilla ensi-iltansa saavaa elokuvaa kurssin teemoista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.