torstai 8. toukokuuta 2014

Hahmoja elokuvista


Kuviksen tunnilla tehtävänämme oli muokata tai uudelleen tehdä elokuvan hahmo tai jokin kohtaus. Päädyimme valitsemaan elokuvaksi Liisa ihmemaassa ja hahmoksi Herttakuningattaren. Aloitimme meikkaamalla Cecilialle voimakkaan maskeerauksen, joka muistuttaisi mahdollisimman paljon Herttakuningattaren meikkejä.

Tämän jälkeen kävimme ottamassa kuvia, jotka saisimme muokattua netistä löytämäämme kuvaan. (http://web.gk12.net/mm/WDprojects/Spring_2010/haley_movie/gallery.html) Lopuksi muokkasimme Cecilian naaman kuningattaren naaman tilalle kuvankäsittely-ohjelmalla. Päätimme vielä yksityiskohtien korostamiseksi lisätä myös Emmin ja Olivian kasvot kuvan taustahenkilöiden kasvoiksi.Kuvataiteen kakkoskurssilla päädyimme tekemään saksikädet elokuvasta Saksikäsi Edward. Tekemämme saksikädet tulevat käyttöön koulumme musikaaliin New In Town.

                      Aloitimme tutkimalla, millaiset kädet pojanklopilla kyseisessä elokuvassa oli. Kopiomme kuvan, mistä pystyimme mallia katsomaan. Leikkasimme kanaverkosta sopivan kokoiset palat. Muokkasimme verkosta leikkaamamme palat käteen sopiviksi. Tämän jälkeen leikasimme elokuvan mukaiset ”sakset” verkkoon. Kun homma oli tehty, päällystimme työmme ”jesarilla” sillä se oli helppo kiinnittää ja teeman värinen. Teippi meni rutkasti, sillä sitäkin piti kesken koulupäivää lähteä ostamaa lisää. Nyt kädet ovat valmiit ja saksimaan vain!

Ida Hovi & Martin KontkanenAlunperin aloitimme työn Fast & Furious hahmo Tejin "afroperuukkina", mutta hankalan ja epärealistisen lopputuloksen vuoksi päätimme seuraavaksi tehdä Jokerin naamion elokuvasta Batman. Aloitimme tekemällä kanaverkosta kasvojen muotoisen rungon. Seuraavaksi liisteröimme sen sanomalehtipaperilla ja annoimme kuivua. Kuivumisen jälkeen totesimme, että muoto oli vaihtunut kuivumisen aikana toisenlaiseksi. Mietimme hetken ja päädyimme siihen lopputulokseen, että teemme sotilaskypärän elokuvasta Tuntematon sotilas. Maalasimme kypärän "sotilasvihreällä", annoimme kuivua ja kuumaliimasimme ilmastointiteipistä tehdyn leukahihnan paikalleen.
Simo ja Kristian
 
 
 
 

5 jaksohan on meidän koulussamme projektijakso. Tällä kertaa teemana oli elokuvat. Näin ollen saimme tehtävänannoksi kuviksessa tuoda elokuvahahmo henkiin. Innostuimme Jaanan kanssa aiheesta ja kuumeisesti mietimme sopivaa elokuvahahmoa. Päädyimme loppujen lopuksi Hullunhatuntekijään elokuvasta Liisa Ihmemaassa. Tuodaksamme hahmon henkiin päätimme luoda hahmon tunnistettavamman piirteen, eli hatun. Halusimme siitä sananmukaisesti "hullun", joten se on tahallisesti tehty epätäydelliseksi. Saatuamme hatun valmiiksi, kuvasimme Jaanan hattu päässä ja kuvanmuokkausohjelmaa käyttäen liitimme Jaanan eli meidän uuden Hullunhatuntekijän maagisen ihmemaan keskelle.
 
 

 -Jaana ja Liina

 
NALLE PUHISTA TUTTU TIIKERI
Tehtävänämme oli tehdä jostain elokuvasta jokin hahmo tai rekvisiitta luovalla tavalla. Valitsimme Nalle Puhista tutun Tiikerin ja aloimme rakentaa tiikerin hahmoa opiskelijan ”vaatteeksi” kanaverkosta, paperista ja liisteristä. Maalasimme tiikeriä oranssiksi jonka päälle tuli mustat raidat.
 
 
Otimme kuvan, kun puku oli opiskelijan päällä. Tämän jälkeen löysimme internetistä kuvan metsästä, johon liitimme tämän kuvan.
 
 
Aurora,Fanny ja Sofia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.