torstai 29. toukokuuta 2014

Aurinkoisen aamupäivän hikistä tyylikuntopiirityöskentelyä

Äidinkielen viidennellä kurssilla ilmiöjakson yhteisiä ilmiöitä, elokuvaa, energiaa ja sukupuolisuutta, sivuttiin tyylikuntopiirin kautta. 

Opiskelijat jakautuivat viiteen ryhmään ja kirjoittivat lyhyen tekstin. Tehtävänantona oli kirjoittaa 8–15 rivin mittainen teksti, jossa jollekin tapahtuu jotain. Tekstiin tuli sisällyttää joko sanoina tai aihepiireinä elokuva, energia ja sukupuolisuus. Harjoitus jatkui kuntopiirin tapaan: teksti muunnettiin viiteen eri tekstilajiin tai tyyliin. Jokaisessa pisteessä kirjoitusaikaa oli viitisen minuuttia ja teksti muuntui opettajan kirjoittamaksi Wilma-viestiksi, tweetiksi (140 merkkiä), mahdollisimman positiiviseksi tekstiksi, nykyrunoksi ja mahdollisimman negatiiviseksi tekstiksi.

Tässä yhden ryhmän oivaltava tyylinäyte hikisestä kuntopiirityöskentelystä:

ALKUPERÄINEN

Minä olen mies, ja tein juuri eilen raskaustestin. Se näytti positiivista. En voinut uskoa silmiäni!
Naureskelimme ystävieni kanssa, kunnes tulin shokkiin. Voisiko tässä piillä jotain vakavaa? Vai olenko oikeasti raskaana? Kävin lääkärissä varmuuden vuoksi, ja selvisi, että minulla on kivessyöpä. Viikon päästä iltalehdeltä soitettiin, haluaisinko osallistua dokumenttielokuvan tekemiseen tästä tapauksesta. Hetken epäröin, sillä tämä oli minulle aika herkkä aihe. Halusin kuitenkin auttaa kaikkia muita kivessyövän uhreja, ja sen kanssa taistelevia. Diagnoosin jälkeen muutuin täysin. Ennen olin energinen ja naurava, mutta sairaus vei minusta kaikki mehut. 


WILMA-VIESTI

Hei!

Haluaisitko osallistua KU/YR12-kurssiin? Yrittäjyyden ja kuvataiteen KU/YR12 -kurssi on tärkeä hyväntekeväisyyden kurssi, joka järjestetään kerran vuodessa. Tänä vuonna hyväntekeväisyyskohteenamme on Kivessyöpä-liitto. Kurssilla tehdään trailereita ja lyhytelokuvia kivessyöpää sairastavista, ja sairauden kanssa taistelusta. Tarkoituksena on kasvattaa nuorten ja aikuisten tietämystä kivessyövästä. Valmiita töitä voidaan käyttää KivesKilpi2014-kampanjassa. Parhaille töille jaossa myös palkintoja ja stipendejä! Ilmoittaudu kurssille opolassa!
Tervetuloa mukaan toimimaan tärkeän asian puolesta!


TWEET

Jari Suomalainen - @energinenpoika91
OMG! Tein just läpällä raskaustestin, positiivista näytti? Mitä ihmettä?????? #23andpregnant
#luonnonoikku #shemale 


POSITIIVINEN
Aurinko paistaa ja linnut laulavat tänä aurinkoisena kesäpäivänä. Tyttöystäväni jätti minut, mutta hyvä, päästiinpä siitäkin nartusta eroon. Oltiin kaverin kanssa bissellä juhlistamassa tätä vapautumista - kuin pallo jalastani olisi vihdoin otettu pois. Muija oli jättänyt meille jonkun raskaustestinsä, ja nyt kun erottiin, niin ihan hyvä ettei sitä penskaa tullutkaan. Kaverini ehdotti, että voisin vitsinä tehdä tämän raskaustestin. No muutaman bissen jälkeen se tuntuikin hyvältä idealta. Parin minuutin jälkeen testi näytti positiivista?! Ihmettelin asiaa kovasti, ja lähdin lääkäriin, auringon vieläkin paistaessa. Paljastui muutamien kokeiden jälkeen, että minulla on kivessyöpä. Onneksi niin alussa, että se olisi helppohoitoinen, ja parantumisprosentti 90%.


NYKYRUNO

Sinkkumies vain
iloinen ain
Raskaustestin löysin
sen vitsinä tein
mitä ihmettä
voinko olla pieniin päin
plussaa näytti testi
mutta mieleni synkkeni


NEGATIIVINEN

Tuntuu tyhjältä. Kolmen vuoden parisuhteeni päättyi yhtäkkisesti avovaimoni löytäessä toisen miehen ja heidän muuttaessaan Espanjaan. 
Kuukauden päivät makasin kotonani yksin, kunnes ystäväni vihdoin sai minut tekemään jotain yhdessä. Kävimme kaljalla, ja yritin pitää hauskaa hänen kanssaan, vaikka mieli oli vieläkin maassa. Tyttöystäväni oli jättänyt raskaustestin yhteiseen kotiimme, ja “hyvänä vitsinä” päätin sen tehdä. Se näytti positiivista ja järkytyin. Soitin terveyskeskukseen huolissani, mitä tämä voi tarkoittaa? Lääkäri pyysi käymään vastaanotollaan. Sain selville, että kyseessä oli erittäin pitkälle levinnyt kivessyöpä, jonka parantumisprosentti oli pieni. Suoraan osastolle ja kemoterapiaan, toinen kiveksistäni joudutaan ehkä leikkaamaan. Jonkun ajan päästä myös iltalehti soitti, ja pyysi osallistumaan dokumenttisarjaan, joka auttaisi levittämään tietoa kivessyövästä, ja haluaisi kertoa kummallisen, mutta traagisen tapahtumani. Ensimmäinen osa hoidoistani on suoritettu, ja ennuste on parempi, mutta ei vieläkään kirkas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.