keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Opiskelijoiden kokemuksia matkaportfolioiden tekemisestä

Myös espanjan 4. kursseilla teemme matkaportfoliota Latinalaisen Amerikan maista. Työskentelyohjeita PC2 kurssille pääsee tarkastelemaan osoitteessa www.sites.google.com/site/mochillerospc2. Teemme matkaportfoliot kaikille espanjan kursseilla Google Driveen, joten ne ovat käytettävissä eporfolio materiaalina ensi syksystä lähtien. Tässä kahden rinnakkaisryhmänopiskelijoiden mielipiteitä kursseista:

PC2.2, Pinja Lassinharju ja Salla Karjalainen

”PC2 eli espanjan 4. kurssilla on projektijakson aikana tutustuttu espanjankieliseen Amerikkaan ja tehty matkaportfoliota matkasta johonkin Lattarimaahan, josta itse on kiinnostunut. Portfolion tekeminen on ollut hauskaa ja kivaa vaihtelua normaaliin opiskeluun. Olemme kurssin aikana tehneet muun muassa telenovela-tyylisen pienen esityksen ja olemme katsoneet elokuvaa.”


PC2.1, Aino Joutsimäki

”Tällä espanjan 4. kurssilla meillä on ollut pari eri opettajaa meitä opettamassa ja olemme käyttäneet tällä kurssilla paljon erilaisia opiskelumuotoja. Pari ensimmäistä viikkoa meitä opetti (harjoittelija) nimeltä Lotta. Lotan kanssa teimme harjoituksia kirjasta, opettelimme pari uutta kielioppia, mutta myös kuvasimme näytelmän ja esitimme sen muulle ryhmälle. Viimeisellä tunnilla pelasimme kielioppiin liittyviä pelejä monissa eri pisteissä.

Nyt pari viimeistä viikkoa meitä on opettanut taas virallinen oma opettajamme Kaisa. Kaisan kanssa olemme käyttäneet hieman kirjaa, mutta pääasiassa tunnit kuluvat portfoliotyön tekemiseen. Tämän kurssin aikana jokainen oppilas tekee siitä maasta, josta on kiinnostunut portfoliotyön Google sivuston ohjeiden mukaisesti. Aiheina töissä ovat erilaiset maat, joissa puhutaan espanjaa. Esimerkiksi minulla aiheena on Argentiina, joka on osoittautunut mielenkiintoiseksi maaksi, jossa haluaisin joskus tulevaisuudessa päästä itsekin vierailemaan. Tämä espanjan kurssi on ollut minusta tähän mennessä kaikista mieluisin, koska on ollut monia erilaisia työskentelymuotoja ja työskentely on ollut muutenkin aika vapaata. Siis tällä kurssilla tosiaan ei ole minkäänlaisia testejä tai edes sanakokeita, joten pääsee itse omalla työskentelyllään vaikuttamaan arvosanaansa. Minusta tämä kurssi on ollut erittäin kiva ja hyödyllinen yleissivistävällä tavalla. Erilaisista maista on aina hyödyllistä ja kiinnostavaa oppia uutta:).”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.