tiistai 13. toukokuuta 2014

Öljyriippuvuuden kahleissa - Tietokirjailijavieras sävähdytti energiakeskustelussa

"Mielenkiintoista!" kuuluivat Ge2-kurssilaisten ensikommentit Suomen Tietokirjailijat ry:n kautta koulullamme vierailleen Rauli Partasen esityksen jälkeen. "Suomi öljyn jälkeen" -teoksen pääkirjoittaja sai auditorion hiljenemään esiteltyään faktoja öljyn käytöstä Ge2- ja Fy3-ryhmille. Tieto-Finlandiaehdokkaaksi sekä Kanava-tietokirjapalkintoehdokkaaksi 2013 noussut teos paljastaa muun muassa, että jokainen suomalainen käyttää öljyä keskimäärin 6 litraa päivässä!

Ajatuksia herättänyt esitys kirvoitti keskustelua vaihtoehtoisista energiamuodoista ja öljyriippuvuuden seurauksista. "Onko mietitty, miten liikenne toimisi ilman öljyä?" ja "Mistä muualta Suomi voisi saada öljyä Venäjän sijaan?" kuuluivat Raulille esitetyt kysymykset. 
Rauli Partanen & "Suomi öljyn jälkeen"
Vierailu ja etenkin siihen liittynyt keskustelu ovat hyvä pohja Ge2-kurssilaisten jatkaessa energiailmiön käsittelyä uusiutumattomista ja uusiutuvista energiamuodoista tehtävien esitelmien parissa. Vierailun myötä kävi varsin selväksi, että energiahuoltoon on kehitettävä jatkossa muitakin kuin öljyisiä ratkaisuja, jotta meillä on ylipäätään olemassa "Suomi öljyn jälkeen"!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.