torstai 28. toukokuuta 2015

Erilaista ja vaikuttavaa kirjallisuushistoriaa

Äidinkielen viitoskurssilla käsitellään tyyliä, tyylilajeja ja tyylikausia. Kurssilla luetaan kaksi kokonaisteosta ja kirjoitetaan monipuolisesti erilaisia tekstejä.

Yksi koulumme viitoskursseista sai hienon mahdollisuuden lukea Elina Hirvosen uutuuskirjan Kun aika loppuu ennakkopainoksena ja tavata kirjailijan ja keskustella kirjan herättämistä ajatuksista ja kysellä kirjailijuudesta ja kirjoittamisesta.  Tapaamisen jälkeen kirjaa, sen herättämiä ajatuksia ja kirjan teemoja pohdittiin vielä kirjallisuusesseen verran.

Toinen kurssille valittu kaunokirjallinen teos oli William Shakespearen Romeo ja Julia. Tästä klassikosta katsottiin myös Baz Luhrmannin ohjaama elokuvaversio. Erilaista näkökulmaa klassikkoon saatiin myös tekemällä hahmoille omia Fakebook-profiileja, joista alla linkit muutamiin:

Romeo
Julia
Mercutio
Imettäjä

Kirjallisuuden aikakausiin tutustuttiin ensiksi ryhmätöiden ja niistä syntyneiden alustusten kautta. Eräs loppukevään perjantainen lämmin iltapäivä toi mahdollisuuden matkustaa ajassa menneisyyteen. Juuri sinä iltapäivänä aikakone vei haluttuun aikakauteen ja aikakauden kirjailijan ruumiiseen. Sattuipa aikamatkalla vielä niin hyvä tuuri, että aikakauden kirjailija oli juuri kirjoittamassa päiväkirjaa. Syntyi hienoja päiväkirjansivuja, jossa Homerokset, Dantet, Shakespearet, Austenin ja Tolstoit kertoivat tuntojaan aikakauden tyylin sopivasti sen ajan tapahtumista, kirjailijoista, kirjallisuudesta ja omasta tuotannostaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.