tiistai 12. toukokuuta 2015

Tutorleiri Lohirannassa 5-6.5.2015


 
Matkamme tutorleirille starttasi aikaisin aamulla koulumme edestä. Kaikki onneksi ehtivät matkaan mukaan, vaikka muutamat tulivatkin juosten. Kun saavuimme Lohjalle, alkoi päivä aamupalalla, huoneiden valitsemisella sekä nimileikeillä. Suurin osa meistä ykkösistä tiesikin jo toistemme nimet, joten vaikein tehtävä oli luultavasti leirin aikuisilla sekä vanhoilla tutoreilla. Hekin kuitenkin oppivat kahden päivän aikana muistamaan kaikkien nimet, vaikkei se varmasti helppoa ollutkaan.
 
Leiriohjelmaamme kuului paljon leikkejä sekä ryhmätehtäviä. Ne auttoivat meitä tutustumaan toisiimme ja loivat samalla yhteishenkeä, joka osoittautuikin leirin lopulla erittäin hyväksi. Ohjelmassa oli kuitenkin myös totisempia hetkiä. Puhuimme muun muassa kiusaamisesta ja luottamuksesta, mitkä ovat tärkeitä aiheita myös tutortoimintaa ajatellen. Ne ovat myöskin asioita, joista ei kovin usein puhuta, eikä niitä välttämättä tule kovin usein ajateltuakaan. Keskustelut olivat erittäin hyödyllisiä, sillä ne saivat monet meistä miettimään sekä ajattelemaan asioita uudelta kannalta. Moni myös mainitsi, että keskustelut toivat esiin uusia puolia henkilöistä, mikä johti omalta osaltaan siihen, että lähennyimme ryhmänä sekä ystävinä.

Tutorleiri oli hieno kokemus, ja se jää varmasti positiiviseksi muistoksi lukioajalta. Haluamme kiittää leirin erinomaisia ohjaajia Sirpaa, Satua, Mikkoa ja Tildaa, vanhoja tutoreita sekä kaikkia leirillä mukana olleita ykkösiä!

Noora, Essi ja Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.