perjantai 8. toukokuuta 2015

Kulturkurs 6 i A-svenska


Under den femte perioden har hela vårt gymnasium arbetat utgående från fenomenbaserat lärande.  På kurs 6 i  A-svenska har vi för det mesta koncentrerat oss på temat  det internationella.

Kurs sex är en kulturkurs där man huvudsakligen  gör sig förtrogen med den svenska och den nordiska kulturen på många olika områden.  De studerande har lämnat in sina skriftliga arbeten genom Helsingfors stads nya  inlärningsplattform E-portfolio. 

 

På kursen har de studerande skrivit två portfolioarbeten om de kulturella områden som inte har tagits upp i texterna och temaordlistorna i läroboken.  För att förbättra språkkunskaperna och för att få veta hurdant det är att läsa en bok på främmande spark, har de studerande läst en hel bok som de har fått välja själva.  Under läsningen har alla skrivit en inlärningsdagbok.

I slutet av kursen håller alla studerande en muntlig presentantion om någon nordisk kulturperson eller om något ämne som hör till begreppet kultur. 

 

Temat att påverka och bli påverkad har tagits upp i samband med besöket av journalisten Martin Appel från Sverige.  Appel presenterade mångsidigt de svenska medierna både i Finland och i Svergie.

 

De studerande bedöms på basis av de skrifliga och muntliga arbetena.  Dessuton urväderas de studerandes språkkunskaper med korta ord- och grammatiktest.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.