keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Ensi-illan jälkeiset tunnelmat - sekä mietteitä kurssista

Tylyn tämän vuoden musikaali on nimeltään Maailma, jossa elät. Se on luonteeltaan hieman vakavampi kuin edellisvuosien musikaalit, mutta sitäkin vaikuttavampi! Teemana ovat yhteiskunnan epäkohdat ja se, kuinka jokainen voi parantaa tätä maailmaa. 

Tarina alkaa tavalliselta bilsantunnilta. Jari-ope jakaa oppilaat ryhmiin ja antaa kullekin ryhmälle oman aiheen. Näitä ovat ekoteema, ihmisoikeudet, köyhyys sekä sota ja rauhanaate. Ryhmät alkavat tutkia aiheitaan kiivasta keskustelua käyden. Aluksi oppilaiden välillä on erimielisyyksiä, mutta lopulta jokainen puhaltaa yhteen hiileen ja miettii, miten voisi itse parantaa yhteiskuntaa. Jos haluat lisätietoja, tule katsomaan Maailma, jossa elät! 

Musikaalin tekeminen on raskasta, mutta todella hauskaa! Meillä on hyvä yhteishenki ja kaikki tukevat toisiaan. Äikkä12 – draamaryhmän kanssa aloitamme harjoitukset aina hauskoilla lämmittelyleikeillä. Ne auttavat heittäytymään omaan roolihahmoon ja teatterin maailmaan. Draama- ja musaryhmä harjoittelevat erikseen, mutta kokoonnumme välillä yhdessä ja vedämme ohjelman läpi molempien ryhmien osalta. Toisinaan harjoitukset kestävät pitkään, kerran olimme koululla kuuteen asti. Silti jokainen jaksoi vetää täysillä loppuun asti. - Maisa B.

Pe 29.5.2015 klo 12.00 viimeinen esitys. Katso traileri alta!


                                        Musikaalitraileri by Miia S. ja Kristofer I.

Maailma jossa elät musikaalin ensi-ilta on nyt ohi, ja olo on huojentunut sekä helpottunut. Me tehtiin se!

En vieläkään oikein voi uskoa, että monien viikkojen uurastuksen jälkeen ensi-ilta vihdoin koitti. Tähän meidän ’’matkaan’’ on kuulunut paljon turhautuneisuutta, naurua sekä kiirettä. Ja nyt kun oikein alkaa muistelemaan mistä tämä kaikki alkoi, niin ei voi olla kuin tyytyväinen siihen mikä on lopputulos. Pakko kyllä myöntää, että alussa olimme aika skeptisiä koko projektin suhteen, ja monesti teki mieli heittää hanskat tiskiin. Loppujen lopuksi saimmekin esityksen kasaan, ja lopputulokseen olen todella tyytyväinen.
   
Jos minulta nyt kysyttäisiin, mikä on ollut tässä musikaalikurssissa parasta, niin vastaus olisi, että ehdottomasti koko meidän upea porukka: ilmaisutaidon – ja musanryhmä, opettajat Suvi, Sanna sekä Jari ja kaikki muut jotka projektiimme osallistuivat. Jokainen antoi kaikkensa harjoituksissa ja esityksessä.  

Minusta oli myös kivaa, että jokainen uskalsi jakaa omia ideoitaan esitystä varten, sillä esityksestä tuli meidän näköisemme. Tämän ryhmän kanssa on ollut mielettömän upea tehdä töitä. Kiitos!

Tästä on mukava jatkaa seuraavaan ja viimeiseen esitykseen perjantaina.  – Miia S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.