perjantai 22. toukokuuta 2015

"Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan..."

Kaikki lähti siitä, kun mä ja Maiju lyötiin viisaat päämme yhteen ja päätettiin et alettais tehdä yhdessä musiikkia. Kelattiin et jos saatais musaluokka vaikka aina silloin tällöin käyttöömme, niin voitais koittaa tehdä jotain. No, siinä sitten yhtenä kertana Sanna (musaope) ehdotti, et mitäs jos tekisitte ekoräpin koulun musikaaliin... 

Kuva musikaalista by Jarjatu Jarju
Mietittiin aluks et voi veljet, aijotaanko me tosiaan mennä sinne nolaamaan ittemme. Hetken mielijohteesta kuitenkin suostuttiin, ja tässä sitä nyt ollaan. Ekoräppi valmiina ja ensimmäinen näytös vain parin päivän päästä... Prosessi on ollut melko pitkä, mutta tosi kiva. Kaikki tämä on ollut ihan uutta ainakin mulle mut joka solulla oon nauttinut.

Ja tosiaan kaikista suurimpana haasteena tässä oli täysin uuden biisin luominen, niin että sanoma linkittyisi sille tarkoitettuun kohtaukseen. Ensiksi päätettiin vinkata kaverille, että pystyisikö hän luomaan meille jonkun kivan taustan, johon hän vastasi myöntävästi. Tämän kuultuamme päätimme siis aloittaa sanoitusten tekemisen, toivoen että saisimme vielä jonain päivänä huikean taustan käsiimme, johon lähteä rakentamaan biisiä.

Alku oli hankalaa... Mietimme pitkän tovin ja itseasiassa vielä useampaankin otteeseen, että mitä me haluttais biisissä edes kertoa ja millaisia riimejä biisissä vois mahdollisesti olla. Keräsimme paperille ympäristöaiheisia sanoja, mutta tekstiä ei silti meinannut syntyä... Ei sitten millään. Pian kuitenkin tapahtui  iloinen käännekohta, kun enkeli nimeltä Alvar ilmoitti taustan olevan valmis. Kuuntelimme sen, ja tajusimme että jo pelkkä tausta on jotain niin mahtavaa, että tästä ei vois tulla mitään muuta kuin hyvä! 

Päivät kuluivat ja tekstiä alkoikin syntyä aivan uudella innolla. Maiju hoiti omat säkeistönsä ja minä omani. Biisi oli pian kertosäettä vaille valmis, joten olimme hyvin tyytyväisiä...

Riveihimme oli biisin tekovaiheessa astunut myös Iines, koulumme abi (respect) jolle lupasimme jättää jonkun laulettavan kertosäkeen. Valitettavasti Maijun ja mun älli ei kuitenkaan koskaan sellasen keksimiseen riittänyt ja niimpä jouduttiin jatkamaan saman kaavan mukaan. Yritettiin tuskaisesti saada kertsiä aikaan, mutta tuloksetta. Eräänä myöhäisenä keskiviikko iltana kotiin palatessani näin kuitenkin yhden vaalimainoksen, jonka iskulauseesta syntyi inspis josta muotoilin tämän: "maailma muuttuu kun sitä muutetaan...". Tätä hyräillessäni tajusin samantien että tää menis kertsiin niin nätisti. Ja pian syntyi kertsin loppuosakin: "...joten älä muuta sitä niinkun huvittaa. Nykyään rikkaat kylpee rahoissaan, mut entä eläimet? Meidän saasteissa". 

Pistin Maijulle samantien viestiä, johon Maiju totes et tää on loistava! Seuraavana aamuna musikaalitunnilla esitin biisin Inelle ja Maitsulle josta tytöt olivat mielissään. Sen päivän jälkeen biisi on ollut kolmatta säkeistöä vaille valmis, mut reilu viikko sitten sekin valmistui. 

Nyt mulla on ilo kertoa, että biisi on valmis! Kokemuksena tää musikaali on ollut tosi magee ja todellakin suosittelen kaikille! Mikään ei oo hienompaa kun luoda jotai omaa ja saada siitä vieläpä hyvää palautetta. On hienoo päättää eka lukiovuosi näin kivalla tavalla!

(Linkin kautta voit nähdä pienen näytteen musikaalin harjoituksista.)

Kuva musikaaliharjoituksista
Kirjoittaja: Wilhelmiina Manunen aka Wiltsu/Wiltsumanu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.