perjantai 25. huhtikuuta 2014

YR7-kurssilla opiskelijat tutustuvat vapaaehtoistoimintaan ja yhteiskunnalliseen yrittämiseen

Koulussako tylsää? No ei ainakaan pelkkää pulpetissa istumista. Etu-Töölön lukiossa on yrittäjyyspainotus ja opiskelijalla on mahdollista valita Yrittäjyys-opintokokonaisuuden kahdeksasta kurssista mieleisiään yrittäjyyttä eri näkökulmista lähestyviä kursseja. 

YR7-­kurssilla opiskelijat tutustuvat vapaaehtoistoimintaan ja yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen. Jokainen luo itselleen omien toiveidensa mukaisen kurssisuunnitelman saadakseen tutustua itseään kiinnostaviin vapaaehtoistyön muotoihin. Opiskelijat tutustuvat vapaaehtoistyöhön ja yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen monipuolisesti tekemällä ja kokemalla.

Viime viikolla vieraanamme olivat Safarin vetäjät, jotka kertoivat mm. yhteiskunnallisista yrityksistä ja kesällä järjestettävästä Safari­leiristä. Muutama kurssilainen innostuikin leiristä. Jos kiinnostuit, haku on edelleen käynnissä. Mukaan pääset oheisen linkin kautta. http://safari2014.fi/


Seuraavalla viikolla oli aika vaihtaa maisemaa ja tutustua tosielämän nurjempaan puoleen.

Ryhmämme jakoi elintarvikkeita Myllypuron ruoanjakelussa.


Fridan jakopisteellä jaettiin mehua.


Jakeluautot noutavat kaupoista lahjoitettavat elintarvikkeet.


Välillä ahtaat tilat ruuhkautuvat, vaikka työntekijät rajoittavatkin kerralla sisälle pääsevien määrää.Jyri ja Aleksi jakoivat maitoa.


Laura jakoi tomaatteja. Taustalla näkyy myös Ida jakamassa leivonnaisia.


Jono luikerteli satojen metrien mittaisena vielä klo 11 aikaankin, vaikka ruoanjako alkoi jo klo 9. Jonossa on myös lapsiperheitä. Kaikkiaan kävijöitä oli jakopäivänämme n. 900.

Aamun jakelun jälkeen kokoonnuimme vielä yhdessä iltapäivän tunneille pohtimaan näkemäämme ja kokemaamme. Keskustelimme paljon siitä, kuinka yhteiskunnassa tulisi huolehtia vähäosaisista. Kun asiat ovat hyvin, siihen on helppo tuudittautua, mutta entä jos sairastuisi, menettäisi työnsä tai velkaantuisi? Voisiko se tapahtua kenelle tahansa? Voisiko se tapahtua minulle?

Ruoka-­avusta löytää lisätietoa esimerkiksi Ylen Areenasta.

Ma 28.4. klo 21.30 TV1 esittää myös dokumentin aiheesta.  Sopii katsoa jaa miettiä. Ja vaikkapa tarttua toimeen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.