torstai 10. huhtikuuta 2014

Viidennen jakson elokuvastartti

Ilmiöpohjaisen oppimisen jakso tärähti käyntiin maanantaina 7.4. dokumenttiesityksellä ja siihen liittyneellä paneelikeskustelulla. American vagabond -dokumentti kertoi kotoaan homoseksuaalisuuden takia poispotkitun nuoren miehen selviytymisestä kodittomana San Franciscon kaduilla. Paneelikeskustelussa puhuttivat elokuvan pohjalta mm. sukupuolivähemmistöjen asema, yhteiskunnan turvaverkkojen merkitys, äidinrakkaus ja kavereista huoltapitämisen tärkeys. Näihin ja moniin muihin teemoihin upea panelistikaarti toi sekä henkilökohtaista että akateemista näkökulmaa.

Viitosjakson teemojen - sukupuolisuus, elokuva ja energia - käsittelyyn panelistit antoivat monenlaisia hyviä vinkkejä, mm. käykää katsomassa Tove Janssonin näyttely, katsokaa välillä vinoon ja pohtikaa vallitsevia asenteita.

Tylyn alumneille lämmin kiitos tilaisuuden järjestelyistä!

PS. Kaikille dokumentin nähneille ja sen päähenkilön kohtalosta huolestuneille tiedoksi, että ohjaaja Susanna Helken mukaan James on sittemmin saanut asunnon ja työpaikan, mutta Tylerin kanssa he ovat eronneet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.