torstai 12. toukokuuta 2016
Katsaus uskonnon opiskeluun menneen vuoden aikana

Uskonnon kursseilla (VIS) on edelleen jatkettu ryhmätyöskentelymuotojen kehittelyjä ja kokeiluja. Kokeiden sijaista on koontipäivinä tehty erilaisia koostavia tehtäviä, joissa käytettävissä on kaikki kurssin materiaalit ja internet. Mm. UE5-kurssilaiset kehittivät opastuskierroksen suomalaisen uskonto- ja kulttuurihistorian pohjalta haluamiinsa kohteisiin. Osa teki koko Suomesta upeita katsauksia, osa omasta lähialueestaan, osa Helsingistä. Osa kierroksista oli toteutettu videoina, osa powerpointteina ja osa “oppaista” opasti luokan edestä useiden eri apuvälineiden avulla. Alla olevassa linkissä Katan, Viktorian ja Jennan työ

UE5-kurssilla kävimme myös Hietaniemen hautausmaalla opastetulla kierroksella ja saimme sitä kautta tutustuttua Helsingin entisiin poliittisiin, uskonnollisiin ja kulttuurivaikuttajiin. Oppaana toimi Ritva Raesmaa.

 
UE3-kursseilla on tehty monenlaisia esitelmiä, tutkielmia ja projekteja kuten ennenkin. Uutena kokeiluna kevään 2016 aikana ovat olleet Vammaiskumppanuus -järjestön tuottamien oppimateriaalien kokeilukäyttö. Opiskelijat tekivät kaikki sähköisen materiaalin tehtävät ja pääsivät antamaan arvokasta palautetta tehtävien jatkokehittelyyn. UE2 ja UE4 kursseilla tehtiin taas useita vierailuja. Tutuksi tulivat Pyhän Henrikin kirkko, Uspenskin katedraali, Helsingin Tuomiokirkko, juutalainen synagoga, Bahai-yhteisö ja monet muut.


 

Meneillään olevassa ilmiöjaksossa on kaksi UE3-kurssia. Kurssien sisältönä on aina hyvä elämä ja tulevaisuus, joten tämän vuotiset Tylyn ilmiöt hyvä elämä, tulevaisuus ja tiede ovat sopineet hienosti kursseilla käsiteltäväksi. Olemme käsitelleet nuorten omaa arvomaailmaa ja tutustuneet kristillisen etiikan keskeiseen sisältöön ja ihmisoikeuksiin. Isompana projektina on menossa syventyminen edellisistä näkökulmista oppilaiden itse valitsemien aiheiden (esim. vähemmistöt, lapsettomuus, työttömyys, naisten asema) hyvään elämään ja tulevaisuuteen. Ennen kurssin loppua ehdimme toisen ryhmän kanssa vielä vierailulle Invalidisäätiöön ja toiseen ryhmään saamme vierailijaksi sokean hierojan Satu Oksasen. Viimeisillä oppitunneilla on tarkoitus esitellä projekteja kurssikavereille, keskustella hyvän elämän ja tulevaisuuden monimuotoisuudesta sekä saada vertaispalautetta.
  Iloisena asiana koko vuonna on myös näkynyt uskonnon kirjoittajien määrän kasvu, opiskelijoiden positiivinen ja suvaitseva asenne ja kurssien suorittaminen aikataulussa ja hyvillä arvosanoilla. Tästä on hyvä jatkaa ensi syksynä :-) Kiitos kaikille kurssilaisille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.