torstai 19. toukokuuta 2016

Nuoret poliitikot TylyssäTiistaina 17.5. Tylyssä vieraili kaksi nuorta kansanedustajaa: Li Andersson (vas.) ja Simon Elo (ps.). Kiireiset kansanedustajat saapuivat tunniksi vastaamaan opiskelijoiden kysymyksiin kesken eduskunnan täysistunnon.

LI.jpg


Opiskelijat tekivät tiukkoja kysymyksiä esimerkiksi koulutukseen liittyvistä säästöistä, maahanmuutosta sekä niistä valinnoista jotka johtivat edustajat poliitikon uralle. Lisäksi opiskelijat halusivat tietää siitä, minkälaista on kansanedustajan työ.  

Saimme kuulla, että kansanedustajan työstä suurin osa on oppimista ja asioihin perehtymistä sekä valiokunnissa asiantuntijoiden kuulemista - vähän niin kuin opiskelu koulussakin.

Ajoittain keskustelu sai kiihkeitäkin sävyjä, edustivathan kansanedustajat varsin erilaisia poliittisia näkökulmia. Tätä politiikka parhaimmillaan on: erilaisten mielipiteiden esittämistä ja perustelemista sekä vastapuolen ajatusten kuuntelemista. Oli ilo nähdä, miten innostuneita nuoret poliitikot olivat ja kuinka mielellään he saapuivat keskustelemaan lukiolaisten kanssa.

20160517_145932.jpg


Vierailu muodostui sujuvaksi osaksi vuoden 2016 ilmiöjaksoa. Erityisesti esiin nousivat tulevaisuutta ja hyvää elämää käsittelevät kysymykset. Kansanedustajat ilmaisivat luottavansa siihen, että Suomen nuorilla on edessään hyvä elämä. Li Andersson kehotti nuoria keskittymään oman tulevaisuutensa rakentamiseen, kansanedustajat puolestaan yrittävät tehdä kaikkensa, jotta Suomella olisi valoisa tulevaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.