perjantai 3. kesäkuuta 2016

Fysiikan kurssilaiset Milleniumin pauloissa

Millennium-teknologiapalkinto on suomalainen tunnustus parempaa elämää edistäville innovaatioille. Tänä vuonna TAF (Technology Academy Finland) myönsi sen biokemisti Frances Arnoldille Suunnatun Evoluution tutkimisesta ja kehittämisestä. Hyvä elämä, tiede ja tulevaisuus ovat mitä parhaimmin edustettuna tässä kahden vuoden välein jaettavassa huippupalkinnossa.

Koska nuorissa on tulevaisuus, TAF järjesti kolmipäiväisen pelaamista, koodaamista ja innovaatioita -käsittelevän MilleniumX- tapahtuman Kaapelitehtaalla 20.-22.5.2016. Lukiolaisille oli erityisesti suunnattu Åbo Akademin, Tampereen teknillisen yliopiston sekä Aalto-korkeakoulun tutkijoiden energiainnovaatioiden pitchaustilaisuus. Kuulimme mm. bakteerien uudelleenkoodauksesta, aurinkokennoista, hiilinanoputken valmistuksesta sekä käyttömahdollisuudesta polttokennojen katalyytteinä. Aurinkovoimaloilla voitaisiin tehdä ekologisesti energiaa polttokennoissa poltettavan vedyn valmistamiseen vedestä. Myös juomaveden puhdistus nousi esille. Lyhyiden, ytimekkäiden ja selkeiden esitysten jälkeen esittelypisteillä pääsi tutustumaan asioihin tarkemmin sekä juttelemaan itse tutkijoiden kanssa. 

Yhteensä n. 40 Etu-Töölön fysiikan opiskelijaa vieraili tapahtumassa, josta opiskelija Jenni Turunen laati oivallisen koosteen omasta näkökulmastaan. Koulullamme hän kertoi idearikkaasti ja innostuneesti siitä, mitä kaikkea hän paikan päällä pääsi näkemään ja kokemaan.  Osa opiskelijoitamme innostui vielä Aalto-yliopistolla pidetystä yleisöluennosta 25.5.2016: Millenium-palkittu Frances Arnold ja Suunnattu EvoluutioOli upeaa päästä kuuntelemaan tällaista huippuluentoa.


        
      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.