torstai 18. tammikuuta 2018

Tylyläiset vaaliuurnilla


Tammikuussa 2018 Suomessa käydään presidentinvaalit. Etu-Töölön lukion varjovaaleissa selvitettiin tänään kenestä tulisi seuraava presidentti, jos Tylyn opiskelijat saisivat päättää.  
 
Haastattelimme äänestämässä käyneitä opiskelijoita. Äänet jakautuivat eri ehdokkaille. Koulumme abit Juho Ängeslevä ja Jenni Turunen kertoivat äänestäneensä istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä. Abiturientti Vilma äänesti Pekka Haavistoa. Myös Paavo Väyrynen sai kannatusta lukion, abiturientti Lasse Juopperi äänesti häntä.

Kaikki haastattelemamme opiskelijat sanoivat äänestävänsä myös oikeissa vaaleissa. Suurimman osan mielestä presidentin virka on tärkeä. “Onhan ne nyt tosi tärkeet oikeestikin, kylhän se nyt vaikuttaa että kuka tätä maata johtaa ja antaa kuvan Suomen johdosta.” kertoi Jenni Turunen. Asia myös jakoi mielipiteitä. “Ei ole kovin tärkeä, kiiltokuva.” totesi Vilma.


Yleisesti tunnelma varjovaaleissa oli positiivinen. Lopuksi oppilaat saivat vielä palkinnon äänestämisestä, sillä uurnan luona jaettiin karkkia. Tylyläiset jäävät jännityksellä odottamaan varjovaalien tuloksia, ja muistuttavat kaikkia äänioikeutettuja sunnuntaina järjestettävistä oikeista presidentinvaaleista.

Teksti ja kuvat: Essi Turunen, Siiri Litmanen ja Iida Jalola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.