maanantai 20. maaliskuuta 2017

Hjallis Harkimo vieraana Innokampus Business Schoolissamme


Tänään saimme Tylyyn kiinnostavia vieraita, kun Innokampus Business Schoolin vieraaksi saapui Hjallis Harkimo kertomaan omaa yrittäjätarinaansa ja antamaan vinkkejä nuorille.

 Innokampus Business School toimii tänä keväänä pilottikurssina ensimmäistä kertaa Tylylssä ja ensi vuonna se pääsee koko Helsingin Kaupungin lukioiden kaupunkitarjottimelle, josta kuka tahansa lukiolainen voi poimia sen yhdeksi lukiokurssikseen.


Kokosimme tähän postaukseen Tylyn Innokampus Business Schoolissa tänä keväänä opiskelevien opiskelijoiden mietteitä Hjalliksen yrittäjätarinasta.


“Yrittäjyydessä eniten pelottaa myynti. Harkimon vierailu lukiolla kuitenkin koputteli säröjä lasikattoon; itseensä uskominen ja muiden vakuuttaminen on tärkeintä, mutta niissä ei tarvitse olla lähtökohtaisesti mestari.


Sarjayrittäjän ensikokemus myymisestä oli yhtä haparoiva kuin kenen tahansa muunkin ja autolle palattiin kolmeen kertaan. Nyt keskustelun uskaltaa aloittaa kenen tahansa kanssa. ”Usko itseesi” ja muut kliseet eivät ehkä olekaan turhaa lässytystä.” - Esta Peltoniemi


 




Hjallis Harkimon ura on varmasti meidän maamme yksi monipuolisimmista. Mm. Urheilumanagerina, rakennuttajana ja kansanedustajana toiminut Harkimo osasi ottaa positiivisella tavalla kontaktin lukiomme nuoriin. Harkimo tapansa mukaan jätti yleisön hiljaiseksi, mietteliääksi ja kiinnostuneeksi puheistaan. Kysymyksiin tultaessa nuoret janosivat saada lisää tietoa puhtaasta bisneksestä.” - Cristal F.

 

“Hjallis Harkimon vierailu sai ajattelemaan, että yrittäjyys kannattaa. Riskejä kannattaa ottaa, ja epäonnistumisesta oppii. Mielenkiintoista oli se että ideoita kannattaa varastaa ja edelleenkäyttää.” - Jennifer L.

 

“Hjalliksen vierailu jätti eniten mieleen yrittäjyyden riskit. Yrittäjyys ei ole vain perustamista ja rahan saamista. Se vaatii miettimistä, riskin ottamista, kärsivällisyyttä ja kylmäpäisyyttä ylipäätään. Yksi epäonnistuminen ei ole umpikuja.” - Iivo H.

Hjallis puhui uskomisesta ja vaikeuksien päihittämisestä ja kuinka oman tien kulkeminen on ok! Nykymaailmassa tämä ei ole ns suotavaa, vaan normi on, että opiskelet, menet töihin, teet töitä 8-17, jäät eläkkeelle.


Hjallis sanoi kuinka oman tien kulkeminen ja itsensä toteuttaminen on ok, ja tämä kannusti oman tulevaisuuden suunnitteluun.” - Josefiina K.

 

Hjalliksen ja yrittäjyysopettajien Sami Laurin ja Jenni Korten "pakollinen" selfie :)

Etu-Töölön lukion yrittäjyyspainotus on alkanut vähitellen tulla tunnetuksi myös koulun ulkopuolella. Painotusta on myös tarkoituksella laajennettu ja mukaan on otettu uusia pilottikokeiluja.


“En usko, että yrittäjyyspainotuksemme on koskaan valmis.” Innokampuskurssia opettava Jenni Korte sanoo. “Koska maailma muuttuu, meidän on muututtava sen mukana, ja tarkasteltava joka vuosi uudelleen kriittisesti yrittäjyyskasvatuksen malliamme. Vastaako se tulevaisuuden työelämän tarpeisiin aidosti? Vain siten voimme yrittää pysyä ajan hermoilla ja tehdä aidosti sitä parasta yrittäjyyskasvatustyötä josta meidät tunnetaan ja josta olemme saaneet palkintoja.”

Hjalliksen keskeinen viesti nuorille ei siis ollut rahan takomisen merkityksessä vaan hän halusi valaa nuoriin uskoa omien ideoiden seuraamiseen, itsensä toteuttamiseen ja epäonnistumisista oppimiseen. Hjallis kertoi olevansa myös elävä esimerkki siitä, kuinka huonoillakin kouluarvosanoilla ja monilla epäonnistumisilla silattu tie voi lopulta johtaa ensimmäisen onnistumisen jälkeen toiseen kun saa uskottavuutta ja uskoo itsekin kykyihinsä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.