tiistai 16. helmikuuta 2016

Yrittäjyysopiskelijat Tallinnassa messuilla

Suuntasimme kahdeksan Vuosi yrittäjänä-kurssin opiskelijan kanssa Tallinnaan 12.-13.2.2016. Reissun tarkoituksena oli myydä ja markkinoida kurssilaisten omia tuotteita, saada kansainvälistä kokemusta ja verkostoitua suomalaisiin ja ulkomaalaisiin saman kurssin opiskelijoihin.


Perjantain ohjelmamme alkoi Estonian Business Schoolissa, jossa saimme vinkkejä ja opastusta seuraavan päivän messuille.


(Kuva Jenni Korte) Taavi Ilmjärv jakoi opiskelijoille myyntitietämystään luennolla EBS:ssa.
Myös opiskelijat pääsivät esittäytymään toisilleen ja esittelemään liikeideoitaan.(Kuva Jenni Korte) Topias, Juhani ja Eeli esittelemässä itse kehittämiään proteiinipatukoita.

Seuraavana päivänä osallistuimme messuille Kristiine-keskuksessa ja Rocca Al Maren ostoskeskuksessa. Molemmissa ostoskeskuksissa oli lähes sata näytteilleasettajaa ja kuhinaa riitti. Tuotteiden esittely englanniksi tuo oman haasteen itsessään, mutta hyvin opiskelijat suoriutuivat koitoksesta.
(Kuva Ralf Raava) Amanda ja Jere esittelivät tuotteensa prototyyppiä ja vastaanottivat tilauksia.
Tuotteeseen kannattaa käydä tutustumassa lähemmin Knotlessin Facebook-sivuilla.(Kuva Ralf Raava) Juhani, Topias ja Eeli myivät osastollaan proteiinipatukoita. Original Homemade Protein osallistuu Uudenmaan semifinaaleihin kuten Knotlesskin. Toivomme menestystä :)
(Kuva Jenni Korte) Kurssien kansainvälinen toiminta on myös käynnistynyt hyvin. CBEwB-projektissa mukana olevat Evelyn Ruotsista ja tylyläinen Miro myivät yhdessä yrityksensä Lavoron kelloja.

(Kuva JA Eesti)Vaikka omalle kohdallemme ei tässä yhteydessä palkintoja osunutkaan, haluamme silti onnitella matkaseurueeseemme kuulunutta Etelä-Tapiolan lukion I'm Blue NY:tä, joka palkittiin itse tehdystä mustikkalimonaadistaan ansaitusti. Kannattaa tutustua heidän Facebook-sivuihinsa, ja kahviloihin, joista tuotetta voi ostaa.


Lisää messukuvia löytyy JA Eestin Facebook-sivuilta. Tulevia tapahtumia kannattaa tutkailla kotimaisesta versiosta eli Nuori Yrittäjyys ry:n Facebook-sivuilta. Olemme Tylyssä iloisia ja onnekkaita, kun saamme olla mukana tässä hienossa toiminnassa ja pääsemme myös kansainvälistämään omaa yrittäjyysopintokokonaisuuttamme tämän avulla. Tänä vuonna tulossa on messuja ainakin Helsingissä ja ohjelman opiskelijafestivaali Riiassa. Lisää tietoa Vuosi yrittäjänä ohjelmasta (YR3&YR4) löytyy koulun nettisivuilta ja myös täältä. Halutessasi voit katsoa myös opiskelijamme Roona Sirkkasen tekemän videon Tylyn yrittäjyyskursseista.


Kiitos jälleen kerran kaikille, kursseilla ja reissuilla tavataan!


Jenni Korte
Yrittäjyysopettaja
Etu-Töölön lukio
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.