torstai 4. kesäkuuta 2015

Vaikuttava yhteiskuntaopin ykköskurssi


Yhteiskuntaopin ykköskurssi (YH1) käsittelee valtaa ja vaikuttamista monista näkökulmista. Vitosjakson kurssi sai lisäpotkua eduskuntavaaleista ja hallitusneuvotteluista, joita käytiin juuri samaan aikaan, kun opiskelimme kurssilla näitä asioita.

Kurssin alussa opiskelijat pääsivät osallistumaan Tylyn suureen eduskuntavaalipaneeliin. Paneelissa oli seitsemän eduskuntavaaliehdokasta eri puolueista, jotka vastailivat opiskelijoiden tekemiin kysymyksiin. Keskustelua syntyi monenlaisista opiskelijoita kiinnostavista aiheista: säästöjen vaikutuksista, perustulosta ja siitä, miksi nuorten kannattaisi ehdottomasti äänestää.Kurssin lopulla saimme vieraan, kansanedustaja Ozan Yanarin (Vihr.), joka on paitsi uunituore kansanedustaja, myös entinen tylyläinen. Hänen kanssaan opiskelijat keskustelivat  talouspolitiikasta, valtion velkaantumisesta, ydinvoimasta ja Nato-jäsenyydestä. Ja toki Ozan muisteli myös omia lukiovuosiaan Tylyssä.
 

Vaikuttamisessa tärkeää on myös osata muodostaa omia mielipiteitä ja argumentoida. Oppitunneilla käytiin keskustelua ryhmissä ja harjoiteltiin esimerkiksi vaikuttavan puheen pitämistä. Lisäksi kurssilla oli blogi, jossa opiskelijat kommentoivat ajankohtaisia yhteiskunnallisia asioita ja keskustelivat politiikan kiemuroista.  Linkki blogiin tässä: http://www.yh1blogi.blogspot.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.